Mijn haar transformatie

Ik heb gister een heuse haar transformatie doorgemaakt. Ik ben gek op alles wat met haar te maken heeft en dus vind ik het ook niet erg om hier en daar wat leuke dingen te proberen. I mean, het groeit toch wel weer aan. Ooit. Mijn haar was heel erg toe aan een refreshment en de opening van Sterrenkappers leek mij de perfecte gelegenheid om dit te doen.

14139031_1213888631986902_361797236_o
—————————————————

Ik heb ongeveer drie jaar lang bruin haar gehad en drie maanden geleden bedacht ik dat ik iets anders wilde doen. “Laat ik het is blond verven.” dacht ik. Ik had er totaal niet over nagedacht maar ach, waarom ook niet? Ik kan het altijd nog terug verven.

14151807_1213879671987798_966682087_o

(Oh nee, dat is niet waar. Daar tussen besloot ik nog even op het donkerblauw te verven wat meer op zwart leek en iedereen die dat tegen mij zei vond ik maar een beetje vervelend. Maar goed, ik begon dus met een hele donkere basis)

Hoewel ik ook wel had kunnen weten dat het niet in een keer goed zou gaan, hoopte ik dat ik die ene uitzondering zou zijn. Maar helaas, toen ik de blondeer uit mijn haren waste, zag ik al een aantal oranje plukken voor mijn gezicht bungelen. Eenmaal onder de douche vandaan, keek ik in de spiegel en zag ik dat mijn haar net zo oranje was als dat van Bassie. Oops.

14060521_1213879941987771_261531750_o

Ook wel mooi, toen het Bassie oranje was, moest ik mijn vriend ophalen van zijn werk en ik had dus geen tijd om er ook maar iets aan te doen voordat ik de deur uit moest. Daar ging ik dan, met fel oranje haar over straat. Ik dook meteen de auto in omdat ik het gevoel had dat ik door ie-de-reen werd aangekeken, maar toen ik bij zijn werk aan kwam vond ik het eigenlijk al niet zo erg meer en liep ik vrolijk naar binnen om hem te verrassen met mijn nieuwe (tijdelijke) hairdo. 

Ik denk oprecht dat ik nog nooit zoveel zelfspot heb gehad als toen. Anyhow, toen ik weer thuis was heb ik er een spoeling over gedaan die het donkerblond zou moeten maken. Echter pakte het donkerder uit dan op de verpakking van de spoeling stond en werd het een bruine kleur met een rode gloed.

Het was niet heel erg verschrikkelijk, maar het was ook niet het leukste wat ik ooit had gezien. Het kon er mee door.

IMG_7065

IMG_2940

Echter was ik het twee weken later weer helemaal zat en besloot ik het nog een keer te proberen, met een beetje hulp. Nu dat ik het niet zelf in mijn haar hoefde te smeren, gaat het vast wel goed, dacht ik. Na het de eerste keer geblondeerd te hebben, was het dit keer niet zo oranje als de vorige keer, maar meer een beetje oranje-gelig. Toen hebben we het nog een keer geblondeerd. (Dat mijn haar er toen nog niet uit viel joh)

Na de tweede keer blonderen leek het al heel veel meer op de blonde kleur die ik wilde en na het een keer getoned te hebben met een grijze toner, was het gelukt. Mijn haar was eindelijk blond. Ik wilde mijn haar daarna niet nog een keer blonderen, omdat het al zo frissy was, maar je zag mijn uitgroei steeds beter en beter.

IMG_3943

In de periode dat ik platina blond was heb ik een beetje gespeeld met roze en paars in mijn haren wat ik echt heel erg leuk vond. Alleen die roze dagen waren het al helemaal waard om mijn haren dood te blonderen, want ik vond het zo leuk om mijn haar in te kleuren. Het was als het ware een beetje me-time. 

twinzies

Nu dacht ik dat het wel weer tijd was om mijn blonde lokken met een hele duidelijke uitgroei, in te wisselen voor wat anders want het kon echt niet meer.

Ik had gister om elf uur ’s ochtends een afspraak en na weken wikken en wegen wist ik ongeveer wat ik wilde. De aanzet van mijn haar wilde ik donker houden, zodat ik de verf er eventueel kan laten uitgroeien, maar de punten wilde ik assig blond. Er moest (natuurlijk) een stukje van af en dat resulteerde tot een kleur die van vrij donker, naar grijs-blond over loopt. Op de before and after foto lijkt het iets warmer dan dat de kleur eigenlijk is.

14139031_1213888631986902_361797236_o

Ook dacht ik: laat ik is gek doen en weer is terug in de tijd te gaan en een pony te laten knippen. Vroeger had ik altijd een schuine, of een rechte pony. Ik zou wel kunnen zeggen dat dat mijn signature look was. Het is even wennen, zo’n pluk haar constant op je voorhoofd, maar ik ben echt heel blij met het eindresultaat. Op de volgende foto’s krijg je een beter beeld van de assige kleur.

Dankjewel, Paula!

IMG_5052

IMG_5070

Wat is het gekste wat jij ooit met je haar hebt gedaan?

Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!
Veel liefs,

 

5 Reacties

 1. MARJA
  27 augustus 2016 / 08:25

  Stekeltjes. 😀

 2. Hanny de Bruin
  27 augustus 2016 / 10:40

  Mooi Go! Ik heb volgens mij nooit iets heel geks gedaan. Ik denk er nog even over

 3. 28 augustus 2016 / 08:01

  Ik ben altijd het type dat naar de kapper gaat voor een Nieuwe look maar toch thuiskomt met alleen de puntjes bijgeknipt :’)

  • Margo
   28 augustus 2016 / 09:18

   Hahah, wat burgerlijk. 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *