Roze haar, DIY: dye it yourself

Ja, mijn haar is roze. Alweer. Alleen nu iets feller. Like it? Het blijft niet lang. Het zal een wasbeurt of twee, drie blijven. Ik heb dit echter op een beetje een rare manier gekregen. Wil je weten hoe ik mijn haar heb geverfd? Crêpe papier. Noop, dat was geen typefout. Blijkbaar kan je je haar verven met crêpe papier en water.

img_5533—————————————————-

Ik was voor het eerst in mijn leven mijn haarkleur nog niet eens zat, maar toen ik tegenkwam dat je je haar (tijdelijk) kan verven met crêpe papier moest ik het wel uitproberen. Dus, ik naar de winkel. Blijkbaar verkopen ze crêpe papier bij de Kruidvat. Heel wat kleurtjes voor maar twee euro. Voor twee euro kan je het nog wel eens proberen.

Ik had een hele selectie aan kleurtjes maar ik koos voor roze. (duh) Misschien belangrijk om te weten van te voren als je het gaat uitproberen: het maakt een vrij grote troep dus leg je handdoeken binnen handbereik.

Wat je nodig hebt:

 • Crêpe papier
 • Warm water
 • Plastic handschoenen (doen, mijn handen zijn nu roze)
 • Schaal

Wat je moet doen is eigenlijk heel simpel. Je moet er voor zorgen dat het warme water de kleur opneemt van het crêpe papier, dan haal je de crêpe papier eruit en hang je je haar in het gekleurde water. Ik heb eerst alleen mijn punten in het water gedoopt en later ook de rest van mijn haar, en toen kreeg ik dit roze ombre effect.

Je hoeft je haar niet lang in het water te dopen. Als je kleur begint te zien, is het goed genoeg. Het pakt het vrij snel op. Ook hoef je het niet uit te spoelen. Ik heb een handdoek om mijn haar gedaan alsof ik net uit de douche kwam en ik heb het toen aan de lucht laten drogen.

inzoom

Dus, het werkt, yes. Het maakt een beetje een troep, maar het is wel erg leuk om te doen. Ik weet nog niet hoe lang het er in blijft zitten, maar ik gok een paar was beurten. Het maakt je haar iets stugger, maar niet zo stug dat je er niet meer door heen kan kammen. Ik raad het zeker aan.

Update: na drie keer wassen is het niet fel roze meer. Na zes keer wassen is het licht roze en na twaalf, ja, twaalf keer wassen, is de kleur er volledig uit. Het werkt beter dan menig semi-permanente verf die ik ooit heb gebruikt.

Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!

Veel liefs,

7 Reacties

 1. 20 september 2016 / 07:58

  Supergrappig dat je je haar kan kleuren met crêpepapier. Zou ik nooit opgekomen zijn. Het staat je in ieder geval heel erg goed. Ben erg benieuwd hoelang het blijft zitten😊

  • Margo
   20 september 2016 / 08:25

   Ja gek he. Ik dacht ook eigenlijk dat het niet zou werken.

 2. 20 september 2016 / 14:55

  What?! Crepepapier? Zo’n goed idee!! Staat je super mooi ook.

 3. MARJA
  20 september 2016 / 17:25

  Kleurt het ook grijs haar ? 😀😀

 4. Hanny de Bruin
  20 september 2016 / 18:00

  Haha zottekoppie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *