Masker, DIY: But does it really work though?

Puistjes, oneffenheden en verstopte poriën, we hebben er allemaal last van en we proberen er allemaal wat aan te doen. Ik heb een vrij egale huid, maar poriën blijven een dingetje. Wat nou als er een geniale ‘do it yourself’ hack online komt? Werkt het? Werkt het niet? We zullen zien.

1

—————————————————

Ik schrijf dit terwijl het masker probeert te drogen op mijn huid. Het zit er onderhand elf minuten op en het is nog steeds niet droog. Dat geeft me niet echt hoop. Waar heb ik het eigenlijk over? Over een peel off blackhead mask. Je hebt het vast wel eerder voorbij zien komen. Die maskers die gepaard gaan met huilen en heel veel schreeuwen. Maar, ik doe het vrij veilig en gebruik het alleen op de plekken waar het bedoelt is, in plaats van op mijn hele gezicht. De meest duidelijke poriën zitten namelijk op je T-zone. Ook wel je voorhoofd, neus en kin. Ik zou dan ook niet aanraden om het masker aan te brengen op andere delen van je gezicht.

Tips: het masker werkt beter als je van te voren je huid vochtig maakt met warm water. Hierdoor gaan je poriën open staan en gaat het vuil er makkelijker uit. Ook is verzorging na het masker geen gek idee. Een lichte nacht- of dagcréme doet wonderen na dit masker. Het sluit als het ware de poriën en maakt de huid nog zachter.

Anyway, je kan dit masker natuurlijk kopen, maar zelf verantwoordelijk zijn voor een schone, zachte huid is natuurlijk net een beetje leuker. Voor deze DIY heb je kinderlijm, koolpoeder en een olie nodig.

3

De kinderlijm die ik heb gebruikt is van de HEMA. Het is een transparante versie. Waarom kinderlijm vraag je je af? Kinderen kunnen nogal losbandig zijn en in deze lijm zitten in ieder geval geen giftige stoffen en als je dan al lijm op je gezicht smeert is het fijn om het niet erger te maken dan dat het al is.

Koolpoeder kan je natuurlijk los kopen, maar bijvoorbeeld Etos of Albert Heijn verkoopt diareepillen van Norit. Dit is eigenlijk koolpoeder in een omhulsel en dit heb ik gebruikt. Even openknippen en et voilà. Het voordeel van dit product is niet alleen dat het heel veilig is, maar ook zuigt dit ingrediënt alle vieze stoffen uit je huid.

Verder kan je nog voor een leuke olie kiezen, iets met aloë vera bijvoorbeeld. Of het echt iets toevoegt vraag ik me af, maar het voegt wel wat toe aan het fancy-gehalte van je DIY. En misschien een beetje verzorging.

Ik mixte 2 capsules koolpoeder, twee eetlepels lijm en twee druppels olie samen en ik had ruim genoeg voor twee personen.

Het spul zit nu al twintig minuten op mijn huid en ik voel het al een beetje trekken. Misschien heb ik het er wat te dik op gedaan, want helemaal droog is het nog niet. Nog even wachten dus. Na vijfentwintig minuten kon ik het masker makkelijk van mijn huid aftrekken en ja, het werkt! Ik zal jullie de beelden besparen, maar dit is zeker en ‘do it yourself’ die het zeker waard is. Altijd fijn als een conclusie positief is, toch?

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!
Veel liefs,

2 Reacties

 1. 21 april 2017 / 14:07

  Fijn, dat van Norit!
  Ik wist dat je niet zomaar bijvoorbeeld houtskool kon gebruiken maar had niet echt een idee voor wat wel goed werkte!
  Ik ga ’t ook eens proberen.

  • Margo
   21 april 2017 / 14:10

   Ja fijn is dit. Als je het kan inslikken is het ook wel oke om het op je gezicht te smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *