Spijkerjasje, DIY: do it yourself

Tegenwoordig zie je steeds meer creativiteit in de winkels en het slachtoffer van het najaar van 2016 is het spijkerjasje. Oversized, kort, lang, distressed en bedazzled, je ziet ze in alle soorten, vormen en maten en ook leuk: iedereen kan dat ene model kiezen die zij zelf leuk vinden. Ik kwam laatst een spijkerjasje tegen bij de Pull and Bear met de leukste versierde achterkant ooit. Echter had ik geen zin om hier zestig euro aan uit te geven en toen kwam ik op het idee om een budget proof versie te maken, met mijn twee eigen linkerhanden.

wholething

—————————————————-

Stap 1: weet wat je wilt. Wil je het vrij basic houden, wil je laten glitteren of maak je er een heuse kleurenbende van? Ik koos voor een tribalprint stof, een groene fluwelen stof, glitter lint, heel veel franjes en een heleboel munten bedels.

alles

De stofjes en de franjes kocht ik op de markt die iedere woensdag en zaterdag in Leiden staat. De glitter linten kocht ik bij de Action en de bedels kocht ik in een sieraden winkeltje aan de Oude Rijn in Leiden. Het spijkerjasje zelf kocht ik bij de Pull and Bear. En ja, ik weet dat ik aan het begin zei dat ik geen zestig euro wilde uitgeven aan het jasje, ik denk dat ik uiteindelijk meer dan zestig euro heb uitgegeven omdat het spijkerjasje op zich al veertig euro is. Wil je het dus echt budget proof houden: koop dan een jasje tweedehands. De winkels liggen er vol mee.

img_5471

franjes

Ik ben nooit een ster geweest met naald en draad, maar zelf dit projectje is mij gelukt. Ik heb eerst alle randjes omgevouwen en vast gelijmd met textiel lijm. Hierna heb ik het vast genaaid op het jasje. Ook alle losse stukken heb ik eerst vastgelijmd op het jasje zodat ik een basis had en daarna heb ik nog extra vastgenaaid, zodat het niet makkelijk los zou kunnen komen.

yas

En dit is dan het eindresultaat. Het heeft een lichtelijke kerstboom vibe door alle franjes, kleuren en printjes, maar ik ben er helemaal gelukkig mee. Het heeft toch wel iets extra’s als je het zelf gemaakt hebt.

helemaal

Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!

Veel liefs,

2 Reacties

  1. MARJA
    8 oktober 2016 / 09:25

    Leuk!!! Crea bea 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *