The thrift shop challenge

The thrift shop challenge: lukt het om een hele outfit te scoren bij een tweedehands winkel? Ik en een vriendin gingen er op uit en hebben een aantal kringloopwinkels bezocht, op zoek naar leuke items. Ik moet zeggen dat het niet al te makkelijk was, maar als je ieder kledingstuk afgaat, kom je toch echt hele leuke dingen tegen.

inzoom

—————————————————

We hadden geen idee waar we naar zochten, dus begonnen we maar met blind zoeken. We hebben tientallen rekken met kleding doorgespit, stapels kleding doorgezocht en vooral door de lelijke dingen heen gekeken.

Op een gegeven moment kwam ik een heel lange blazer tegen en ik deed hem aan. Hoewel ie een beetje groot is, vind ik het ontzettend gaaf dat ie helemaal tot aan mijn enkels komt. Die koop ik, dacht ik toen.

lange jas

Hij was wel te verstaan, zes euro. De leuke details aan de binnenkant van de mouw vond ik ook opvallend en de donkerblauwe kleur vind ik perfect voor het najaar. Best wel een goede thrift shop find, al zeg ik het zelf.

inzoom

Bij de volgende winkel kwam ik een poederroze pantalon tegen voor twee euro. Bedoeld voor een man die een stuk langer is dan ik en die een stuk meer buik heeft dan ik. Maar: alles valt op te lossen met een riem en het omslaan van de onderkant. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet heel veel meer dan dat gevonden heb, dus ik heb het gecombineerd met een simpel zwart topje  en mijn eigen accessoires.

De riem is van de Primark, de schoenen van Converse en de ketting zijn van eBay.

broek

jasje en broek

De vriendin met wie ik was heeft haar hele outfit in de eerste kringloopwinkel bij elkaar gesprokkeld. Tussen de rekken vol met t-shirts vond ik dit shirt met een logo van NYPD (New York Police Department) op de borst. Het deed me denken aan de vele series die zich afspelen in Amerika en ik als serie addict kon hem niet laten liggen. Hij stond mij echter niet zoals ik had gehoopt, dus past zij hem en haar stond ie heel gaaf, dus rekende ze hem af voor twee euro. (heb ik hem toch een soort van niet laten liggen)

NYPD

shirtzoo

Zelf vond ze een taille rokje van spijkerstof. Echt zo’n item die je voor drie euro in de kringloop winkel vind en voor dertig euro in een high street store kan kopen. Wat ook zo leuk is aan een rokje zoals dit is dat je het met heel veel kan combineren en aangezien denim overal bij past kan je het helemaal eigen maken, in jouw stijl.

all

Het lijkt bijna een trend he, al dat blauw. De outfit is heel casual door het los vallende shirt en ik vind ook dat dit twee hele leuke finds zijn. Goed zoeken loont blijkbaar! Oh, en eventjes een wasje draaien kan ook geen kwaad.

whole

Wat is het leukste wat jij ooit tweedehands hebt gekocht?

Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!
Veel liefs,

5 Reacties

 1. 29 augustus 2016 / 13:06

  Leuk artikel! Goede vondsten zeg, vind je oudroze broek en het spijkerrokje tof!

 2. MARJA
  29 augustus 2016 / 18:17

  Het leukste wat ik ooit heb gekocht was een spijkerbroek..ehhhhh jij hebt gekocht voor mij. Weet je nog? Die heb ik eeuwen gedragen en helaas is die nu echt helemaal versleten 😄

  • Margo
   29 augustus 2016 / 19:04

   ohja dat was ook wel een hele goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *