Johnny Doodle chocolate

Ik test vandaag twee soorten chocolade van Johnny Doodle uit, zodat jullie dat niet hoeven te doen en ik de enige ben die morgen weer naar de sportschool moet. Steeds vaker zie ik de chocolade voorbij komen en ik was heel erg benieuwd naar die gekke smaakjes en of ze ook zo lekker zijn als dat ik heb gehoord.

brownie

—————————————————

Toen ik vorige week op Rrrollend Leiden was bestelde ik een heerlijk gezonde portie falafel, wat overigens echt heel erg lekker was. Terwijl ik dit lekker op at, zag ik in mijn ooghoek de foodtruck van Johnny Doodle. “Niet doen. Gewoon weglopen.” zei dat ene stemmetje in mijn hoofd. En voor het eerst in (bijna) twintig jaar won dat stemmetje nog ook en bestelde ik in plaats van dat een lekkere gezonde (niet echt) cocktail gemaakt van komkommer.

Toen ik die dag erna door de Albert Heijn liep zag ik de chocolade weer. Ik had nu geen falafel in mijn hand om mij af te leiden. “Ik koop het wel voor mijn blog.” dacht ik toen. Ik denk dat ik nog nooit eerder zo’n goed excuus heb gehad om chocolade te kopen.

beide

Johnny Doodle wordt gefabriceerd in The Chocolate Factory in Rotterdam. Johnny Doodle wil de supermarkten opvrolijken met eigenwijze smaakcombinaties, een grappige verpakking en een mooi verhaal. Ook gaan ze verder dan alleen fair trade en gaat er tien cent van alle verkochten repen naar de Johnny Doodle cacaocoöperatie. Daarnaast leveren ze de boeren scholing en voorzien ze de boeren van praktische producten.

En hier zit ik dan, met een stukje chocolade voor de laptop. Ik koos voor White Chocolate Speculoos en Milk Fudge and Brownie.

Ik had de hoogste verwachtingen van de witte chocolade met speculaas. De combinatie klonk een beetje gek, maar vooral heel erg lekker. Toen ik de reep opende kwam er een groot wit stuk chocolade tevoorschijn met robuuste stukken speculaas op de onderkant.

wit

Hij is lekker, ja, maar ik verwachtte er meer van. De speculaas smaakt meer naar bastogne koekjes en die vind ik een stuk minder lekker dan speculaas. Het zoete en het romige van de witte chocolade in combinatie met het knapperige en kruidige van het speculaas is echter wel een hele fijne smaakcombinatie.

speculoos

Dan hebben we nog de Milk Fudge and Brownie. Die zal vast wel lekker zijn, dacht ik, maar brownie en karamel met chocolade is geen hele spannende smaakcombinatie.

milk

Echter zat ik er compleet naast. Het is echt alsof er een bom van smaken in je mond vrij komt. De brownie valt niet weg in de chocolade en de fudge is niet te hard of te plakkerig. Het is wel echt bedoel voor de zoetekauw (voor mij dus).

brownie

Al met al zou ik zeggen dat het de hype helemaal waard is en probeer vooral een keertje de Milk Fudge and Brownie uit want die is by far mijn favoriet van deze twee smaken.

Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!
Veel liefs,

8 Reacties

 1. Hanny de Bruin
  1 september 2016 / 07:30

  Whah ziet er erg lekker uit!

 2. 1 september 2016 / 08:16

  Hallooo moeten die foto’s nou echt?? Haha, grapje. Leuk dat je ze getest hebt en dat de laatste vooral lekker was! Ik mag zelf geen chocola, maar het is wel goed om te weten met welke reep ik iemand anders kan verwennen. 🙂

  • Margo
   1 september 2016 / 09:38

   hahaha erg he. Ze zijn ook zo fotogeniek.

 3. 1 september 2016 / 11:51

  Een post over chocola is al-tijd goed haha! Heb de repen wel zien liggen, maar braaf laten liggen. Mij lijkt de witte chocola met speculoos echt lekker.

 4. Roëlle
  1 september 2016 / 19:36

  Thaaaaanks. Ik zocht ze al en wist niet dat de Appie het gewoon verkoopt (stupid me). ♡

  • Margo
   1 september 2016 / 19:37

   🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *