Ik neem je mee: Hortus Botanicus

Toen het dinsdag duizend graden was besloten Lotte en ik om naar Hortus Botanicus te gaan in Amsterdam. Ons doel was met name de cactus tuin. In Leiden is er ook een botanische tuin, maar die mist cactussen. Laatst zag ik op de blog van Joanne en Marion dat zij ontzettend gave foto’s hadden gemaakt in de cactus tuin en ik moest het gewoon met mijn eigen ogen zien.

IMG_2781

—————————————————

Hortus Botanicus, ook wel: plantentuin met een wetenschappelijk karakter. Det tuin ligt aan de Plantagelaan middenlaan in Amsterdam op nummer 2a en is circa 1,2 hectare groot. In 1638 werd de tuin door het Stadsbestuur gesticht en hij verhuisde in 1682 naar zijn huidige locatie in de Plantage. Er groeien zo’n 6000 planten van ruim 4000 soorten in de tuin en de kassen. In de kassen zijn planten te vinden uit woestijngebieden, de subtropen en de tropen.

Foto twee, drie, vijf en acht zijn door Lotte gemaakt.

upclose3

margo2

Gerecht zoete aardappel

Nu moet ik wel eerlijk zijn. Hoewel ik heel erg blij word van al dat groen met een kleuraccent hier en daar, heb ik het informatieve gedeelte van de tuin overgeslagen en ben ik vooral af gegaan op het geen dat ik mooi vond.

upclose4

IMG_2781

cactus4

De ene kleur nog mooier en feller dan de ander. De namen van deze planten zijn me dan ook volledig ontschoten, maar bijzonder zijn ze zeker.

upclose2

margo

cactus2

Als cactus liefhebber werd ik hier natuurlijk het meest gelukkig van.

Ik moet zeggen dat ik het een hele leuke en fotogenieke plek vind. Echter zou ik het absoluut niet aanraden om er heen te gaan als het zo warm is. In de kassen in het altijd warmer, zodat de planten kunnen overleven, maar in sommige kassen voelde het zelfs koeler aan dan in de tuinen, met de felle zon. Ik weet wel dat ik er zeker nog een keer terug kom om iets meer te kunnen zien van de cactus tuin.

Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken en vergeet ook vooral niet naar Lotte haar pagina te gaan voor veel meer mooie foto’s.

Veel liefs,

3 Reacties

  1. 26 augustus 2016 / 22:10

    Super leuk! Hele mooie foto’s. Ben er ook geweest, paar maandjes terug in Leiden. Super mooi.

  2. MARJA
    26 augustus 2016 / 22:12

    Mooie foto’s. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *