Mijn favoriete plekjes in de woonkamer

Ik ben gek op interieur en alles wat daar mee te maken heeft. Overal zie je grijs, blauw, groen, wit en verschillende hout tinten in mijn huis. Ik combineer alles wat ik leuk vind en overal zie je accessoires. Natuurlijk heb ik een aantal favoriete plekjes in de woonkamer en daar heb ik er wat van gefotografeerd. Nu ik dit zo schrijf bedenk ik nog vele andere leuke plekjes en accessoires die ik had kunnen noemen, maar ik moet ergens de grens trekken voordat ik straks iedere vierkante meter op het internet zet.

inzoomnaai

—————————————————

Wij, Michiel en ik, wonen hier sinds begin januari 2016. We zochten al een tijdje naar een huisje in de winter van 2015. Echter is het erg lastig als twee studenten om gekozen te worden door een particuliere verhuurder en we hadden geen recht op een sociale huurwoning. We hebben een aantal huisjes bezocht, maar zodra we verliefd werden op een huis, werden we gebeld en vertelde ze ons dat we het niet kregen. Eigenlijk is het in Leiden ook zo dat wanneer een huis online staat, het eigenlijk al weer verhuurd is.

Uiteindelijk bleek dat het huis naast het vorige huis van Michiel begin 2016 leeg zou komen. Zonder ook maar te kijken vroegen wij of we het mochten huren en dat mocht. Toen we op een later moment toch even binnen mochten spieken kwamen we er achter wat een gaaf huis dit is.

De plafons zijn ruim drie meter hoog en het zijn eerder zalen dan kamers met hele grote ramen en een mooie vloer om het af te maken. Toen ik er voor het eerst ging kijken werd ik al helemaal gelukkig van het idee om het allemaal in te mogen richten. We hebben een woonkamer, een slaapkamer, een badkamer, een keuken en een tuin, dus ik had heel wat om te versieren.

Als eerste heb ik een hoekje in de woonkamer waar ik heel blij van wordt. Tot voor kort was de muur daar nog wit, maar Michiel wilde het heel graag in een kleur verven. Eerst was ik er op tegen, maar nu ben ik gek op dat kleine stukje muur.

plekuit

Het idee van de witte lijnen die de gekleurde muur doorbreken komt van de Karwei en hun “spectaculaire muurideeën.”  Het houten bijzettafeltje is van Xenos, het lampje is van Ikea, de glazen karaf is van Ikea, het licht blauwe vaasje is van Kwantum en de gitaar is een Les Paul Ephiphone. (zegt zo’n gitaar jou wat?)

Stoelin

De stoel is vroeger van de oma van Michiel geweest, het achterste kussen is van Ikea en het voorste kussen is van Primark.

De mengelmoes van stijlen en de kleuren maken het voor mij een heel gezellig hoekje. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er nooit zit, maar dat komt meer omdat ik een heel fijn ingedeukt plekje heb op de bank, waar ik met mijn benen omhoog kan zitten. Lazy much.

Een ander heel leuk plekje in de woonkamer is iets wat er niet meteen de dag nadat we verhuisden er was, maar iets wat ik bij elkaar heb gesprokkeld.

heeldingetje

Dit kastje is van Jysk. (zeg dit alsjeblieft als j-is-k en niet als j-us-k) Oh en ik ga net naar het product op de website en hij is nog maar 25 euro, in plaats van 50 euro. Huilen.

Enfin, ik zocht al heel wat weken naar een kastje dat niet te groot, niet te klein was, dat open was, dat genoeg ruimte tussen de planken en vooral, het moesten drie planken hebben en toen ik hem eindelijk vond ben ik dus een beetje los gegaan met accessoires.

rendiertje

Ooit was dit een licht roze rendier die ik bij Ikea heb gekocht. Roze is echter niet helemaal mijn kleur, dus heb ik hem roze goud gespoten, zodat ie meer mijn eigen zou zijn. Hij staat onder een stolp want, waarom niet?

skull

Dan deze skull. De nachtmerrie van Michiel. Vandaar ook dat ie ligt en dat ie niet aan de muur hangt als een heel erg witte, plastic-achtige trofee van de Action. Oh en een heel leuk detail, de lijstjes met de bloemen printen zijn van de Action en de printjes er in zijn eigenlijk stukjes inpakpapier met de design van William Morris, een ontwerper uit de 19e eeuw.

service

service inzoom

Op de tweede etage staat dit veel te kitscherige gouden service. Het is een erfstuk van mijn oma wat voorheen van mijn moeder was. Ik krijg hier gemende reacties op, maar I really love it en ik zou het voor geen goud weg doen. (get it, goud)

naaidinghelemaal

inzoomnaai2

inzoomnaai

Onderaan staat denk ik wel de eyecatcher. Een paar maanden geleden ben ik van kringloopwinkel naar kringloopwinkel geweest met mijn moeder en ik was opzoek naar aparte dingen. Toen ik deze vintage naaimachine zag, wist ik meteen dat ik dit moest kopen. Ik vind alles er aan mooi. Het draad wat er waarschijnlijk al tientallen jaren aan zit, de gekleurde bloemen tegen het contrasterende zwart en zelfs het stof die de naaimachine aantrekt al tien minuten nadat je hem hebt schoon gemaakt.

Ik hoop dat jullie hier net zoveel van kunnen genieten als ik. De volgende keer laat ik mijn favoriete plekjes in de slaapkamer zien en vergeet vooral niet mijn Facebookpagina te liken!

Veel liefs,

14 Reacties

 1. MARJA
  16 augustus 2016 / 07:27

  Mooie foto’s! Leuk verhaal 😀

 2. Irmgard
  16 augustus 2016 / 10:16

  Super gezellig, schaam me diep dat ik nog steeds niet bij jullie op bezoek geweest ben.😳

  • Margo
   16 augustus 2016 / 11:05

   Ja dat is wel heel jammer! Gauw toch nog een keertje doen hahah.

 3. 16 augustus 2016 / 13:28

  Oooh ik vind jouw interieur geweldig! Echt heel gaaf ingericht. Al die accessoires en eyecatchters zijn ook zó tof. 😀 Ben nu erg benieuwd naar de slaapkamer!
  Ben nu voor het eerst op je blog trouwens. Leuk is ‘ie! Ga nu nog even verder rondkijken, hihi.

  • Margo
   16 augustus 2016 / 13:31

   dankjewel, wat leuk! Ik ben nog niet zo lang bezig maar ik vind het zo leuk om te doen.

 4. 16 augustus 2016 / 13:56

  Heel leuk ingericht, ben ook dol op interieur!

 5. 17 augustus 2016 / 08:28

  Wat is de woonkamer mooi geworden Margo! Superleuk dat hoekje (ben gewoon een beetje jaloers en laat het vanavond direct als *hint* aan mijn vriend zien!)

  Je blog leest trouwens ook wel heerlijk weg 🙂

  • Margo
   17 augustus 2016 / 10:19

   Dankje! Vooral laten zien, hahah.

 6. 19 augustus 2016 / 15:36

  Ooh wat een heerlijk interieur hebben jullie in je huis (zojuist ook gereageerd op je post over de slaapkamer voor ik deze las)! Echt, ik vind deze combinatie zo ontzettend tof! Heel gaaf aangekleed met de accessoires:). Vind ik leuk!

  • Margo
   19 augustus 2016 / 15:45

   Hihi, we hebben ons best gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *