Vintage pareltjes

Sinds dat ik mijn eigen huisje heb, heb ik ontdekt hoe leuk ik interieur vind en met name het mixen van nieuwe en oude spullen. Ik loop vaak even gauw binnen bij kringloopwinkels om te kijken of ik nog iets leuks kan spotten. Toen ik in het proces van verhuizen zat, heb ik week na week verschillende kringloopwinkels afgereden. Ik heb dan nu ook zo mijn vintage pareltjes verzameld.

pootje

—————————————————-

Vintage, ook wel: een object of kledingstuk, ouder dan het jaar 1999.

Als je al vaker op mijn blog hebt gekeken heb je het eerste object misschien al gezien in mijn favoriete plekje in de woonkamer. Ik heb deze naaimachine in een kringloopwinkel gekocht in het dorp waar ik vroeger woonde. Ze hadden er meerdere staan, maar dit bloemendetail trok me over de streep. Hij staat nog steeds erg mooi te zijn en ik ben er nog steeds heel erg gek op.

helemaal

inzoo

zoom

details

pretty

Mijn tweede pareltje komt niet uit een kringloopwinkel, maar van mijn oudtante. Zolang als ik mij kan herinneren staat deze telefoon al bij mijn tante en hij werkt nog steeds. Nouja, hij zou kunnen werken. Omdat ik hem voor de sier wilde gebruiken heb ik hem lichtelijk ontmanteld. Ik zou hem wel weer aan de praat kunnen krijgen als ik de draadjes terugschroef.

as-if

boven

ok

pootje

telefoon

Toen ik jarig was, 28 september, kwam mijn nicht Kimberley langs. “Ik heb een groot, zwaar en kapot cadeau voor je.” Waarschuwde ze me. Wat je dan kan verwachten? Geen flauw idee. Toen kwam ze binnen met deze oude radio. Voor dat ie bij mij stond, stond ie bij mijn nicht, daarvoor bij haar moeder en daarvoor bij mijn oma. Hij mist een knopje, maar dat geeft het eigenlijk wel extra charme. Het is een Komet 2739W uit het jaar 1957.

Wat ze zei klopte ook. Hij is groot, opvallend en hij siert de hele kamer. Ik ben er echt ontzettend blij mee. Hij past heel goed bij de rest van het interieur, maar ik toch een heel uniek object op zichzelf.

alles-goed

hallo

droog

met-mij-wel

thanks-for-asking

Ik hoop dat ik ooit kan verhuizen naar een heel groot huis waar ik nog heel veel meer plek heb om nog veel meer te kunnen kopen. Sorry not sorry.

Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!

Veel liefs,

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *