Hoe moet je online winkelen?

Nee, dit is niet zo’n blog waar ik je door het proces van online winkelen zal leiden met handige tips and tricks. Ik weet het oprecht niet. Online winkelen is een van mijn meest geliefde hobby’s, maar goed ben ik er zeker niet in. Ik koop het altijd te groot, te klein of het is simpelweg niet wat ik ervan verwacht had.

Untitled-2

—————————————————

In de laatste maand heb ik vier online bestellingen gedaan. De eerste keer kocht ik een paar schoenen. Ze waren zo lelijk dat ik ze leuk vond. Stel je dit voor: een enkellaarsje van donkerpaars fluweel. (I know) Ik bestelde ze van Asos in de maat die ik negen van de tien keer heb, 39.

image1xxl

Toen ze na een aantal dagen binnen kwamen maakte ik een vreugdedansje en probeerde ik ze aan mijn voeten.

image4xxl

Hoewel ze er precies uitzagen als op de foto en ik er nog meer verliefd op werd, zo aan mijn voeten, deed iedere stap zo veel pijn. Ze waren ongeveer anderhalve maat te klein. Die gingen terug.

Daarna bestelde ik op Boohoo een vest en een broek. Gewoon wat staples voor het najaar. Een los vallend, lang, grijs vest en een zwarte wide leg broek van een zachte zwarte stof.

Toen ik het pakketje na een aantal dagen had ontvangen kwam er een los vallend, lang, dun grijs vest binnen. Zag dat er zo uit op de foto? Heb ik dat over het hoofd gezien? Hoort ie zo te zitten?

Untitled-4

Ook de broek is niet zoals ik dacht. Hij is nog dunner dan online te zien was en zo’n tien centimeter te lang. Ik ben 1.69 lang dus niet heel erg klein of abnormaal lang. Ook leek het bij mij meer op een pyjamabroek dan bij het model maar daar zal ik zelf ook wel een aandeel in hebben gehad.

Untitled-2

Ik bestelde daarna bij Asos ribbed flaired trousers. Van de Vila. Lekker ironisch. Dagen wachten op iets uit Engeland wat ik ook twee straten verder had kunnen kopen maar dat had ik pas door toen ie binnenkwam. (Ja, ik weet dat het in de titel van het product staat sorry)

image1xxl-2

Hier kan niet veel mis mee gaan dacht ik. Maar ja hoor, ik had mijn normale maat besteld maar hij was veel te groot en ook in dit geval was de stof niet wat ik ervan had verwacht.

image3xxl

Als laatste plaatste ik een bestelling bij de H&M. Ik bestelde twee truien. Een off-the-shoulder trui die off-the-body bleek te zijn. (Oke, oke, dit was echt mijn eigen schuld want ze hadden alleen nog maar xl dus bestelde ik die maat) En een trui van dunner materiaal. Ik dacht dat het een los vallende trui zou zijn met uitlopende mauwen. Los vallend waar? Uitlopende mauwen waar? Ook geen succes.

Untitled-2

Alles kon weer terug.

Ik ben oprecht gek op uren browsen en mijn winkelmandjes vol te gooien met dingen die ik toch niet ga kopen en misschien moet ik het maar daarbij laten en lekker fysiek blijven shoppen, want daar ben ik een stuk beter in.

Of is er iemand met de gouden tip waardoor ik dit soort domme fouten niet meer maak? Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!
Veel liefs,

9 Reacties

 1. Michiel
  8 september 2016 / 09:02

  Vind ik leuk:) heel herkenbaar ook!

 2. 8 september 2016 / 09:26

  Soms gaat het helemaal mis met online shoppen :/ ik bestel alleen online als ik zeker weet dat ik een goed beeld heb van hoe maten uitvallen.

  Bij H&M weet ik dat dingen voor mij groot uitvallen bijvoorbeeld, of hoe bepaalde stofjes waar ze veel mee werken in het echt nou uitpakken. Maar soms is het ook een gok. Gelukkig kun je retourneren 😀

  Jeans online bestellen begin ik trouwens uberhaupt niet meer aan :’D

  • Margo
   8 september 2016 / 09:42

   Jeans kopen is op zich al een hele uitdaging als je het mij vraagt hahah.

 3. MARJA
  8 september 2016 / 18:27

  Haha herkenbaar

 4. 8 september 2016 / 20:18

  Erg herkenbaar! Daarom koop ik eigenlijk altijd m’n kleren in een winkel waar ik het kan passen 🙂

  • Margo
   9 september 2016 / 09:14

   Het is alleen zo aanlokkelijk om het online te bestellen, haha.

 5. 12 september 2016 / 10:09

  Ohhw dit is zo herkenbaar!! Heb ook vaak dingen terug moeten sturen door stomme dingen. Echt super vervelend..

  <3

 6. Hanny de Bruin
  14 september 2016 / 14:50

  Nou muppet je moet sowieso niet maat xl kopen. S-je is groot genoeg 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *