Aardappel broccoli quiche

Ik ben niet heel goed in koken, maar een aardige quiche kan ik wel maken. Groente, aardappels en veel kaas, yes please. Dit is echt wel zo’n gevalletje comfort food voor gevorderden exclusief het nare gevoel wat je krijgt als je te veel hebt gegeten bij de McDonalds. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en het is het zeker wel waard!

img_5366-copy

De ingrediënten die je nodigt hebt zijn vijf eieren, 600 gram aardappel schijfjes, 250 milliliter kookroom, drie eetlepels crème fraîche, een grote ui, een broccoli, heel veel kaas en kruiden naar smaak.

—————————————————-

Allereerst snij ik de ui in ringen en bak ik deze tot ze een klein beetje verkleurd zijn. Vervolgens verdeel ik de aardappelschijfjes tussen die pan en een andere pan en bak ik deze op een laag vuur bruin.

img_5372-copy

Terwijl de aardappeltjes bruin worden, snij ik de broccoli in hapklare stukjes en kook ik deze voor een minuut of drie, zodat ze nog niet te zacht zijn en ze door kunnen garen in de oven. (Op dit moment is het handig om de oven voor te verwarmen op 180 graden als dat bij jou ook duizend jaar duurt)

img_5376

Als alles staat te pruttelen maak ik een mengsel van de overige ingrediënten. Hoewel op de foto drie eieren te zien, had ik er vijf nodig. Ik gebruik altijd verschillende hoeveelheden dus ik doe het altijd een beetje op gevoel, maar ga uit van veel eieren. Voeg de eieren, de kookroom, de crème fraîche en de helft van de kaas samen. Hou je van kaas, doe je er lekker veel kaas in, wil je het wat gezonder maken, doe je er weinig kaas in.

img_5371-copy

Ik heb gekozen om het lekker te maken met zout, peper, (want smaak) tijm (want het lekkerste kruid) en nootmuskaat. Vervolgens gooi ik dit ei-kaas-cremefraîche-kookroom-kruiden mengsel in de pan bij alle aardappels en de hapklare stukjes broccoli. Dit bak ik even zodat het een geheel wordt en dan gooi ik het vervolgens over in een ovenschaal.

img_5383-copy

Dan is het tijd voor nog meer kaas en strooi ik voor de sier nog wat meer kruiden op de bovenkant. Dit moet dan nog dertig minuutjes in de oven op 180 graden.

img_5389

Eet smakelijk en vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!

Veel liefs,

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *