Chocolade zeezout koekjes

Hoe komt het toch dat chocolade met zeezout zo’n goede combinatie is? Ik maak deze koekjes al een aantal jaren en ik heb ze steeds een beetje gefinetuned zodat ze helemaal naar mijn smaak zijn. De zoete smaak van de witte en melk chocolade in combinatie met de zout maakt het een bom van lekkere smaken. (en calorieën, maar daar hebben we het maar niet over)

all of them

De ingrediënten die je nodigt hebt zijn 280 gram bloem, 150 gram witte basterdsuiker, 225 gram boter, 100 gram witte chocolade, 100 gram melk chocolade, 15 gram cacao poeder, 1 eierdooier, 1 theelepel baking soda, zeezout en een zakje vanillesuiker.

—————————————————-

Ik heb hier een ontzettend makkelijk en lekker recept voor heerlijke chocolade zeezout koekjes. Je kan het helemaal eigen maken door een beetje te spelen met het ratio zout en chocolade.

choco

Allereerst mix je de boter, de suiker, de vanillepoeder en een eierdooier tot het een geheel is. Als dat een geheel is, voeg je de bloem, het cacaopoeder, de baking soda en een snufje zout aan het mengsel toe. Zorg er voor dat je alles langzaam door het geheel heen mixt, zodat je niet eindigt met een wit bloem gezicht.

Als alle droge en natte bestandsdelen bij elkaar gevoegd zijn, roer of kneed je de stukjes chocolade door het geheel heen. Als je niet van witte chocolade houdt, kan je het ook altijd vervangen door pure chocolade. Of nog een leuk idee: doe er een andere soort chocolade door heen met een smaakje, zoals de chocolade van Tony Chocolonely.

deeg copy

Dek het deeg dan af en laat het een uur in de koelkast hard worden. (Of niet, ik ben soms ook te ongeduldig en dan worden ze net zo lekker)

Vul dan je bakplaat met bolletjes deeg en doe het twintig minuutjes in de oven op 190 graden. Dit recept is goed voor ongeveer tien grote koekjes.

bolletjes copy

Als de koekjes dan uit de oven komen, strooi dan nog wat korrels zeezout over de koekjes en genieten maar.

lekkerg

koekjeszoom

Eet smakelijk en vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!
Veel liefs,

5 Reacties

  1. Bea
    25 augustus 2016 / 08:36

    Zien er super lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *