Het gerecht dat ik altijd maak als er mensen blijven eten

Er is eén gerecht dat ik altijd maak als er mensen blijven eten. Het is lekker, gezond en makkelijk! (dus: weinig afwas) Couscous, zoete aardappel, lente ui, amandelen en een hele boel kruiden.


heel

De ingrediënten die je nodig hebt zijn couscous, zoete aardappel, lente ui, amandelen, peterselie, tijm, Ras-el-Hanout, zout en peper.

—————————————————-

Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden voor de gesneden stukjes zoete aardappel met tijm, zout, peper en een beetje olie. Reken ongeveer een tot anderhalf zoete aardappel per persoon en dit moet ongeveer dertig minuutjes in de oven. Mocht je nou net als ik een kleine oven hebben, moet je met veel gasten maar een beetje compenseren met wat meer nootjes.

inzoomzoet

Ondertussen heb je de tijd om de lente ui, amandelen en peterselie in stukje te hakken. Ook de couscous moet klaar gemaakt worden. Maak de couscous klaar zoals op het pakje staat en voeg op het laatste moment een kruid toe genaamd Ras-el-Hanout. Dit is een typisch Marokkaanse kruidenmix en het betekent letterlijk “het beste van de winkel.” Dit zorgt voor net een extra lekker smaakje.

inzoom

Als dan de zoete aardappel uit de oven mag, is het een kwestie van het bij elkaar voegen van al het lekkers! Ook heel erg lekker hierbij is avocado, spinazie of om het geschikt te maken voor carnivoren met stukjes zelf gekruide kip. Wees ook niet bang om te spelen met andere kruiden om het helemaal eigen te maken. Eet smakelijk. Ik hoop dat je het een keer uitprobeert (als er mensen blijven eten) en ik hoor graag of je het lekker vond, of niet.

heelgerrecht

Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!
Veel liefs,

9 Reacties

 1. Marja
  9 augustus 2016 / 21:06

  Als jij het nou een keer maakt, dan eet ik het op. Afgesproken?

  • Margo
   9 augustus 2016 / 22:00

   Jaa over dit recept had ik het laatst! Dat ik dit voor jullie wil maken.

 2. FRANNY
  9 augustus 2016 / 21:47

  ja en dan kom ik ook eten goed?

 3. irmgard
  9 augustus 2016 / 23:21

  Ga ik zeker een keer proberen! Ziet er echt lekker uit!

 4. 10 augustus 2016 / 01:09

  Ik wil dit ook proberen! En ik lust niks, dus dat zegt wat… 🤓

  • Margo
   10 augustus 2016 / 13:06

   Hahah, same though.

  • Marja
   10 augustus 2016 / 16:23

   Het is niet eens een groen prakkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *