Netflix and finally chill

Als ik een drukke dag heb gehad is er niets waar ik meer naar verlang dan mijn bank, Netflix en een heerlijk warm dekentje. Het liefst met een stukje chocolade erbij, maar ik kan natuurlijk niet altijs zes gooien. Anyhow, Netflix dus. De enige echte source van geluk, zoals ik het altijd noem. Ik ben een echte serie addict en Netflix helpt mij absoluut niet met afkicken. In honor of my Netflix verslaving noem ik bij deze mijn favoriete in willekeurige volgorde. (een top 10 is echt te veel druk, dat is hetzelfde of je vraagt van welk kind je meer houdt) Oh, omdat ik er na het schrijven van dit artikel achter kwam dat ik wel heel erg veel favorieten heb, heb ik het opgesplitst en begin ik vandaag met mijn favoriete romantische komedies/feel good series.

tumblr_nip1z42ck21s03r7do1_1280

bron

—————————————————-

Romantische komedie/feel good

Gilmore Girls – zeven seizoenen van om en nabij 22 afleveringen die veertig minuten duren.

gilmore_girls_lauren_graham_alexis_bledel_still

bron

De naam zegt het eigenlijk al. Het programma gaat over de Gilmore Girls, ook wel Lorelai en Rory Gilmore, moeder en dochter. Ze wonen in Stars Hallow, een klein dorpje in de buurt van New York en hier gebeurt van alles. De vader van de onwijs slimme Rory is er bijna nooit en je ziet dus vooral hoe de relatie tussen haar en haar moeder is. Ook zie je de leuke taferelen die bij Lorelai haar ouders afspelen. Lorelai heeft niet zo’n sterke band met haar moeder, Emily en haar vader, Richard. Het feit dat ze op haar zestiende zwanger werd van Rory had hier veel mee te maken. Veel meer wil ik niet over het verhaal zeggen. Kijk het maar gewoon.

Gilmore Girls is dat programma dat je in een keer weg kijkt. Het zijn mega veel afleveringen maar je krijgt zo snel een band met het verhaal en de karakters dat je Netflix eigenlijk niet meer uit wil zetten. Toen dit programma nog op televisie was van 2000 tot 2007 heb ik wel al afleveringen gezien, maar (gelukkig) kon ik me daar zo weinig van herinneren, dat ik het makkelijk opnieuw kon kijken. Waarom ik deze als eerste noem, vandaag (25 november 2016) komen er vier nieuwe afleveringen van 90 minuten, die dus negen jaar na dato zijn opgenomen.

The Get Down – een seizoen van zes afleveringen die ongeveer een uur duren.

4216

bron

The Get Down gaat voornamelijk over een zes jongens uit de Bronx die het willen maken in de muziekwereld. Je volgt ze, je ziet wat ze goed doen en wat ze fout doen en wat de voor- en nadelen zijn als je uit de ghetto komt. Hoewel ik niet weet hoe het is om zo te leven, voelt het allemaal zo dichtbij en zo echt.

Net nadat Stranger Things (daar later meer over) kwam deze serie uit op Netflix en na het kijken van de eerste afleveringen dacht ik dat dit net zo’n grote hype zou worden maar dat werd het dus niet. The Get Down is de satisfactie van dans films, keer honderd. Het gaat over de ghetto en het leven daar in 1977. De stijl, de kleding, de muziek; alles is tot in de puntjes verzorgd en de vibe die je van deze serie krijgt is echt ontzettend gaaf. Het is echt een must-see.

Weeds – acht seizoenen van om en nabij dertien afleveringen die 27 minuten duren.

weeds_showtime_tv_show_image_l

bron

Een familie wordt opgebroken als de vader overlijd en de moeder van het gezin krijgt de optie om marihuana te verkopen. Er gaat natuurlijk van alles fout en goed en je kijkt eigenlijk mee in haar leven als drugs dealer.

Het is al een aantal jaren geleden dat ik deze serie heb gezien en voordat ik aan de eerste aflevering begon, leek het me eerlijk gezegd helemaal niet zo leuk. Ik werd echter overgehaald om de eerste aflevering te kijken en ik was eigenlijk meteen verslaafd. Het had iets waardoor je bleef kijken. Ik heb hier niet voor niks 46 uur aan besteed. 46 uur. Mijn god.

Grace and Frankie – twee seizoenen van om en nabij dertien afleveringen die dertig minuten duren.

000205400

bron

Twee vrouwen, twee mannen. Twee getrouwde stellen van zeventig jaar. De mannen hebben echter al heel wat jaren een geheim. Ze zijn homo en verliefd op elkaar. Je volgt de vrouwen (en een klein beetje de mannen) vanaf het moment dat de mannen, Grace en Frankie vertellen dat ze willen gaan trouwen en hun laatste jaren op de wereld samen willen doorbrengen. De vrouwen zijn echter twee tegenpolen, maar moeten samen in een huis gaan wonen. De ene een hippie en de ander a very uptight lady, om het zo maar netjes te zeggen.

Ik had laatst het gevoel dat ik alles al had gezien op Netflix. Althans, alles wat me leuk leek. Op een saaie zondag middag keek ik tussen de ‘onlangs toegevoegd’ sectie en toen zag ik deze Netflix original. Ik dacht dat ik het maar gewoon zou proberen, ik had toch niks te doen. En ik moest er heel even inkomen, maar de humor in deze serie is zo ontzettend leuk. En hoewel er een aantal here nare, donkere dingen gebeuren moest ik toch iedere aflevering weer lachen.

How I met your mother – negen seizoenen van twintig afleveringen die ongeveer een half uurtje duren.

how-i-met-your-mother

bron

Deze serie gaat over Ted Mosby en hij vertelt aan zijn twee kinderen hoe hij kun moeder heeft ontmoet. Je ziet zijn hele verhaal en alle vrouwen die hij heeft ontmoet toen hij in de twintig en in de dertig was. Het is nogal een verhaal, maar het is een ontzettend leuke feel good serie die ik iedereen zou aanraden.

How I met your mother is zo’n serie die ontzettend makkelijk weg kijkt. Het zijn veel seizoenen maar je kan gerust de tijd nemen. De afleveringen sluiten aan, maar ze zijn ook leuk zonder alle andere afleveringen te zien dus je kan het of uitspreiden, of gewoon random afleveringen kijken als je daar meer van houdt. Ik heb alle afleveringen nu ongeveer vier keer gezien. Een keer allemaal op volgorde, drie keer random. Ik verklap alvast dat er heel veel ophef is over het einde.

Gossip Girl – zes seizoenen van om en nabij 22 afleveringen die ongeveer veertig minuten duren.

120202104818-gossip-girl-story-top

bron

Gossip Girl gaat over het leven van de mensen die in de Upper East Side wonen. (en een paar uit Brooklyn) Er is een heersende factor in New York en dat is Gossip Girl. Een online roddeltante. Ze weet alles en iedereen kijkt tegen haar op. Niemand weet wie zij is en daar gaat het naar mate de serie vordert, steeds meer over.

Ik heb de hele serie twee keer met heel veel genot en plezier uitgekeken. Er zaten een aantal jaren tussen en beide keren genoot ik er heel erg van. Je ziet het verhaal vanuit meerdere karakters en het is dus ook nooit saai om naar te kijken. Er gebeurt altijd wel weer wat in het leven van de Upper East Siders. De vraag ‘wie is Gossip Girl‘ heeft me nooit echt bezig gehouden, ik vond het zelf niet zo belangrijk, maar een leuke twist is het zeker.

Jane the virgin – een seizoen van 22 afleveringen van ongeveer veertig minuten.

1280_jane_the_virgin_sex_02

bron

Het gaat over Jane. Jane is maagd en wil dat blijven tot haar huwelijk. Ze heeft een vriend en op een dag moet ze naar het ziekenhuis en door een fout van een overwerkte, verdrietige dokter krijgt zij de sperma van een man in haar gespoten waardoor ze een zwangere maagd is. Hoe kan je dat nou uitleggen, right?

Oke, ik moet eerlijk zijn. Een echt goede serie is dit niet. Het is leuk. Het is goede tijdverdrijf en het is hilarisch. De verhaallijn is leuk, maar het spaanse Novella maakt het meer komisch dan goed. Fun fact: de hoofdrolspeler heeft voor haar rol een Golden Globe gekregen. Jane the Virginia is zo’n serie die je lekker aanzet en waar je niet zoveel moeite voor moet doen. Je kijkt het en je snap het, niks moeilijks aan.

Dat was het dan voor nu. De volgende keer kan je nog veel meer favoriete verwachten. Vergeet niet mijn Facebookpagina te liken!

Veel liefs,

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *